AUDREY WEISMANN2020-05-08T10:22:26+01:00
English

AUDREY WEISMANN

ADVOCAAT

Na het afronden van haar master International Business Law in Tilburg, startte Audrey in 2011 bij The Law Factor. Haar focus ligt op recht en technologie en privacy. Ze heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het beoordelen, adviseren en uitonderhandelen van (internationale) technologiecontracten. De afgelopen twee jaar is haar praktijk uitgebreid met het beantwoorden van privacy gerelateerde vraagstukken en gegevensbeschermingsbeleid. Zo begeleidt ze privacy compliance projecten en geeft inhouse trainingen op dit vlak aan management en medewerkers van bedrijven. Haar klanten bestaan zowel uit MKB-bedrijven als uit grote internationale concerns in de ICT, consumentenelektronica, hightech systems, marketing- en creatieve industrie. Deze mix aan klanten houdt haar werk levendig, omdat ze op verschillende niveaus leert denken.

Audrey is als echte ‘Brabantse’ een warm en bourgondisch mensenmens die zegt waar het op staat. Dit neemt ze ook mee in het contact met haar cliënten en ze streeft altijd naar een natuurlijke en gelijkwaardige samenwerking. “De juiste chemie met relaties ontstaat mede door je te verdiepen in de business en visie van je cliënt,” vindt Audrey. Vanuit dat oogpunt heeft Audrey meerdere malen met veel plezier als interim legal counsel gewerkt voor cliënten (de zogeheten legal housekeeping dienstverlening). Het voordeel van deze rol is dat risico’s vooraf opgemerkt en voorkomen kunnen worden. Ook kun je zo een juridische standaard leggen waar een bedrijf mee vooruit kan.

Om haar vakkennis up-to-date te houden is ze onder andere lid van de Licensing Executives Society Benelux (LES) en de Vereniging Privacy Recht.

Geregistreerde rechtsgebieden Audrey

Audrey heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: privacyrecht. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied. Het rechtsgebiedenregister is een belangrijke objectieve maatstaf om de kwaliteit van de advocatuur handen en voeten te geven, zowel in het belang van de advocaat als van de rechtzoekende. Het register biedt de rechtzoekende houvast bij de keuze voor een advocaat die bij zijn hulpvraag past. De rechtzoekende weet zo precies welke advocaat bekwaam is op een specifiek rechtsgebied.

Heb je een concrete vraag of ben je geïnteresseerd in interim ondersteuning, stuur een email naar: audrey.weismann@thelawfactor.nl