MARLOES MEDDENS-BAKKER2019-01-28T16:35:50+00:00
English

MARLOES MEDDENS-BAKKER

ADVOCAAT

Marloes legt zich toe op het intellectuele eigendomsrecht, reclamerecht en mediarecht. Zij heeft een ruime ervaring met procedures over het auteurs-, merken- en modellenrecht. Ze procedeerde zowel  bij nationale en internationale gerechtelijke instanties, als bij de merkenbureaus van de Benelux (BBIE) en de Europese Unie (EUIPO). Binnen het reclamerecht heeft zij zich gespecialiseerd in het geneesmiddelenreclamerecht. Zij staat regelmatig farmaceutische bedrijven bij in procedures bij de codecommissies van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR).

Ondanks haar ruime proceservaring voorziet Marloes haar cliënten ook graag van advies vóórdat zij in een conflictsituatie raken. Net als de andere advocaten bij The Law Factor houdt Marloes van innovators. Zij helpt hen graag vanaf het prille begin hun product of dienst te beschermen, onderscheiden en adverteren. Marloes begrijpt dat haar cliënten zich bezig willen houden met de kern van hun onderneming. Zij vindt het belangrijk dat cliënten voor de juridische aspecten die daarbij komen kijken op haar kunnen vertrouwen.

Marloes is lid van diverse vakverenigingen waaronder de Vereniging Farma en Recht (VFenR), de Vereniging voor Reclamerecht (VvRr), de Vereniging Privacy Recht (VPR), de Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA) en de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM). In 2012 kende de BMM haar de Wim Mak Award toe voor haar artikel “Farmaceutische merken in registerconflicten”, gepubliceerd in het BMM Bulletin. Daarnaast zit zij in de redactie van het Journaal Farmarecht.

Voordat Marloes in 2016 de overstap naar The Law Factor maakte werkte zij ruim acht jaar bij het in intellectuele eigendomsrecht gespecialiseerde advocatenkantoor Klos Morel Vos & Schaap in Amsterdam.
Haar opleiding genoot Marloes aan de Universiteit van Amsterdam en aan de University of Essex (Colchester, UK). Tijdens haar studie werkte zij bij het Instituut voor Informatierecht (IViR).
Marloes woont met haar gezin in Hilversum en werkt vanuit de vestiging van The Law Factor op het Mediapark.